POIKKEUSOLOT

Keväinen tervehdys!

Mikroskooppisen pieni virus on vaikeuttanut yhteisiä kokoontumisiamme seurakuntamme tiloissa. Kuten ennen, niin nytkin vaikeudet ovat luoneet uusia mahdollisuuksia tavoittaa evankeliumin sanomalla sellaisia ihmisiä, jotka eivät kirkkosaliimme muuten tulisi. Seurakuntamme YouTube- ja Facebook -kanavan kautta on satoja uusia ihmisiä kuullut Raamatun opetusta ja evankeliumin julistusta. Nyt poikkeusolot hiukan hellittävät ja pääsemme kokoontumaan rajoitetusti yhteen, samalla jatkamme jumalanpalvelusten lähettämistä seurakuntamme nettikanavilla edelleen. Tämä voi aluksi näyttää hieman erilaiselta tilaisuuksiimme tullessa.

Tilaisuudet alkavat
Aluehallintoviraston 19.5.2020 tekemän päätöksen perusteella aloitamme seuraavat kokoontumiset Helluntaikirkon pääsalissa 1.6.2020 alkaen:

• keskiviikon päivärukoustilaisuudet klo 11
  • lauantain Life-kesäillat nuorille klo 19
  • sunnuntain jumalanpalvelukset klo 11

Yhdyskunnan vuosikokous
Porin Helluntaiseurakunnan vuosikokous on sunnuntaina 14.6.2020 klo 12 Helluntaikirkon pääsalissa.
Kokouksessa käsittelemme sääntömääräiset asiat sekä päätetään Jani ja Sanna Blomin lähettämisestä lähetystyöhön.

Hygieniaohjeet
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä opetusministeriö julkaisivat 1.6.2020 voimaan tulevan ohjeen koronavirustartuntojen ehkäisystä yleisötilaisuuksissa. Ohje löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.stm.fi. Nämä ydinkohdat ovat välttämättömiä jokaisen huomioida miettiessään osallistumista tilaisuuksiimme:

• Paikalle ei saa tulla, jos on vähäisiäkään flunssaan tai muuhun sairastumiseen viittaavia oireita (esim. yskä, kurkkukipu, päänsärky, lihaskivut, kuume, hengenahdistus).
  • Riskiryhmään kuuluville ei suositella tilaisuuksiin osallistumista, mutta vastuu tästä on jokaisella itsellään.
  • Osallistuttaessa on kaikkien ihmisten erityisen tärkeää noudattaa turvaohjeita lähikontaktien välttämisestä ja turvaväleistä. Pisaratartuntariskin minimoimiseksi henkilöiden väliin on jäätävä vähintään 1-2 m turvaväli sekä istuttaessa että käytävillä kohdattaessa. Mitään kontakteja (kättelyt, halaukset tms.) ei tule ottaa. Turvaväli ei koske niitä perheenjäseniä, jotka ovat muutenkin läheisissä tekemisissä toistensa kanssa.
  • Naulakot ja lastenhuoneet ovat pois käytöstä toistaiseksi.
  • Hyvästä hygieniasta tulee huolehtia. Kädet tulee pestä sekä kirkolle tullessa että sieltä lähtiessä. Käsihuuhdetta on saatavilla kirkon aulassa. Aivasta ja yski kertakäyttöiseen nenäliinaan, jonka heität käytön jälkeen pois. Liinan puuttuessa suojaa suu kyynärtaipeella.

Sinua tarvitaan

Seurakunnassamme on tällä hetkellä suuri tarve erilaisiin palvelutehtäviin. Moni vastuunkantaja on tilapäisesti poissa toiminnasta, koska kuuluu riskiryhmään. Esim. siivoukseen ja järjestyksen- valvontaan tarvitaan lisää väkeä. Soita toimistolle ti-pe klo 10-14 puh. 02 633 1213 ja kerro mahdollisuudestasi palvella erilaisissa tehtävissä. Jos koet, että voit palvella järjestyksenvalvojana tai vahtimestarina, ota yhteys Jussi Eloon puh. 044 284 7953.

Tätä hetkeä olemme kaikki odottaneet jo viikkoja. Pääsemme jälleen kokoontumaan yhteen seurakuntana palvellen toisiamme ja iloiten toistemme seurasta. Kiitämme Jumalaa, että seurakuntalaiset ovat olleet aktiivisesti mukana toiminnassa ja taloudenhoidossa poikkeusoloissa. Jatketaan yhdessä täynnä uutta intoa ja toivoa kohti tulevaa kesää.

Ajankohtaiset tiedot löydät aina osoitteesta www.porinhelluntaiseurakunta.fi

”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra.
Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”
(Jer. 29:11)